EWAC Medical

EWAC Medical is wereldmarktleider op het gebied van hydrotherapie of, anders gezegd, op water gebaseerde therapie en revalidatie. De toepassing van water bij revalidatie is welbekend, revalidatie is water zorgt er namelijk voor dat patiënten tot 40% sneller kunnen revalideren in vergelijking met andere methoden.

Daarnaast biedt het diverse andere voordelen zoals het behoud van kwaliteit van leven of de uitstel, dan wel vertraging, van sommige ziektebeelden. De basis voor een professionele behandeling zit met name in het gebruik van de juiste voorzieningen en apparatuur.

EWAC Medical levert behandelbaden en toepassingen voor elke vorm van bewegen in water. De beweegbare bodem is speciaal ontwikkeld om toegepast te worden voor gebruik in de revalidatie- en therapiesector. De bodem kan in hoogte worden versteld zodat het bad aangepast kan worden aan de behoeften van de patiënt, wat het mogelijk maakt om de juiste behandelmethode toe te passen. Zo heeft de therapeut de mogelijkheid om optimale omstandigheden te creëren die maximaal bijdragen aan het succes van de behandeling.

Met het gebruik van een (geïntegreerde) onderwaterloopband worden de mogelijkheden nog uitgebreider en dient water ook als uitstekend middel om actief in te revalideren en zelfs in te trainen.